Actueel

Afbeeldingsresultaat voor zonnestelsel

 

ACES – Han van Straaten: Agenda 2018 - Studiedagen, lezingen, cursussen

 

Studiedagen 2018:

Do. 24 mei: Neptunus en huis 12 op aardse wijze leven met Venus en huis 2 en 7.

Neptunus en huis 12 kennen een sterke opwaartse gerichtheid: terugkeer naar ‘huis’ vanuit heimwee op Aarde. Hoe kunnen we de werkwijze van huis 2 en 7 gebruiken om ons praktisch en op hartsniveau met de materie (2) en een ander mens (7) te verbinden, zonder te vluchten voor de aardse ervaring (Neptunus, 12)?

Do. 21 juni: De oerkracht van Pluto en huis 8 onbevreesd uiten met Mars en huis 1.

Pluto en huis 8 lijken vaak nogal intens en bedreigend. Toch zijn deze krachten intrigerend en dagen ze ons ons uit om hen zonder machtsmisbruik toe te passen. Hoe kunnen we deze ontembare krachten op een veilige manier bereikbaar maken voor de menselijke ervaring en inzetten voor krachtige doelen?

Do. 13 sept.: Planeetaspecten als bewustzijnstriggers: Hoe bouw je harde aspecten van Saturnus, Uranus, Neptunus, Pluto en de centauren Cheiron, Pholus en Nessus om tot kracht, en hoe zet je hun harmonische aspecten optimaal in? Je krijgt de aspecten die bij je passen. Hoe zet je ze optimaal in?

Do. 11 okt.: De Knopenas, Zwarte Maan, Saturnus, Uranus, Neptunus, Pluto en de centauren Cheiron, Pholus en Nessus als wegwijzers voor je levensdoel. Ken je je levensdoel? Ben je op dat pad? Hoe kan je radix hierin een wegwijzer zijn? We verbinden de Zwarte-Maan-as met de Knopen-as en deze beide met Saturnus en de buitenplaneten. Welk beeld komt hieruit in jouw horoscoop naar voren?

Do. 8 nov.: De innerlijke levensweg. Ken je het gevoel dat je lang hebt gezocht naar je innerlijke weg? Weet je wanneer er in je leven een omkeerpunt was? Ben je nu op weg terug naar de Bron? In deze studiedag wordt onderzocht hoe transits en progressies hierover actuele informatie geven, een fine-tuning zijn voor je levensweg

Praktische informatie:

Plaats: Esoterisch Centrum, Heigatstraat 7, 4873 L.K. in Etten-Leur. De dagen duren van 10.00 - 16.00 uur. Kosten per workshop in 2017, € 90,- incl. lesmateriaal en koffie/thee. Per drie studiedagen € 230,-. Horoscoop en lunchpakket meenemen. Er zijn 10 plaatsen beschikbaar. Plaatsing op volgorde van inschrijving. Inschrijving door overmaking van het bedrag op NL74 RABO 0144.9466.96, BIC-code RABONL2U t.n.v. J.M. van Straaten te Heinkenszand o.v.v. datum van de workshop, of door het sturen van een e-mail naar info@astro-econoom.nl Routebeschrijving beschikbaar. Iets warms voor aan de voeten meenemen.

 

Zomerschool 2018 – Jij mag kiezen: Dromen – Durven – Daadkracht

Astrologie en persoonlijke ervaringen omzetten in levenswijsheid

Als mens zijn wij wezens met onbeperkte scheppingsmogelijkheden. De Zomerschool is bedoeld om jezelf weer helemaal toegankelijk te maken voor deze kosmische scheppingsenergie, die krachtcentrale die in ieder mens ligt te wachten totdat wij hem aanboren. Het gevolg is toenemende levensvreugde en vervulling.

Dag 1 – Verstillen, toelaten, je verlangen volgen, jeugddromen, meditatie, muziek, tekenen, bewegen, hart en ziel, out of the box, overtuigingen loslaten. We werken deze dag met de planeten die zich in ons zonnestelsel voorbij Saturnus, de structuur van het bestaande, bewegen: Uranus, Neptunus en Pluto. Doel van deze dag: Wat is jouw droom in deze levensfase. Hier ga je de komende twee weken mee leven.

Dag 2 – Van de droom van Neptunus naar de Aarde, de dagelijkse realiteit. Hoe lukt het je de droom te koesteren, hem te voeden en te versterken? Vandaag kijken we welke tegenkrachten subtiel de voortgang of realisatie van de droom blokkeren (Cheiron, Pholus, Nessus, Saturnus, harde aspecten, huis 4, 8 en 12). Doel van deze dag: In kaart brengen wat er tussen je krachtbron en jouzelf ligt, inzicht krijgen in wat je tegen houdt.

Dag 3 – Wat is nu je verlangen en wat ga je daar praktisch mee doen? Hoe heeft je droom zich tijdens de Zomerschool verder ontwikkeld? We werken met de Zon, Maan, Mercurius, Venus en Mars als ons persoonlijke, planetaire gereedschap. Doel van deze dag: je eigen scheppingsplan maken waarmee je de komende tijd verder kunt, inclusief praktische handvatten om ermee aan de slag te gaan.

Praktische informatie: Begeleiding Rijna Witte en Han van Straaten. Enige kennis van astrologie is een pré. De dagen zijn ook los te volgen.

Praktiche informatie:

Datums en tijd: drie zaterdagen op 4/8, 18/8 en 1/9 van 10.00 – 16.00 uur. Plaats: De Volksabdij, O.L.V. Ter Duinenlaan 199, Ossendrecht, bij Bergen op Zoom. Route: www.volksabdij.nl Kosten: Per dag € 120,-. Voor de drie dagen van de Zomerschool:

€ 320,- De kosten zijn inclusief materiaal, koffie, thee en lunch (vegetarisch is mogelijk, graag vooraf aangeven). Inschrijving: Door overmaking van het bedrag op NL74 RABO 0144.9466.96, BIC-code RABONL2U t.n.v. J.M. van Straaten te Heinkenszand o.v.v. datum van de workshop, of mailen naar info@astro-econoom.nl

 

 

 

 

Contactgegevens

Astro-Econoom
Han van Straaten
Ganzestraat 8
4451 DT Heinkenszand

06-48351400
info@astro-econoom.nl
IBAN NL74 RABO 0144 9466 96

^ Naar boven